Translate

onsdag den 7. april 2010

Toronto here we come

En lille statusraport her efter den 1. hele dag i Toronto!!! - Hold op hvor er vi da ikke på landet længere! Ikke at vi troede det men at kontrasten mellem Edmonton og Toronto er nok noget større end vi lige havde forestillet os!
Vi ankom igår eftermiddags Toronto tid (Toronto er 2 timer foran Edmonton) efter en næsten 4 timers lang flyvetur - Vi var lige ved at overveje bare at tage videre til DK nu hvor vi var så "tæt" på. Elisabeth den danske præst i Edmonton og hendes datter og vores vært for de første par dage i byen var så sød at hente os i lufthavnen og allerede på vejen ud derfra kunne vi mærke at vi ikke længere var på prærien - lige pludselig var der rigtige motorveje, masser af biler, motorvejskryds som man ser i film og ikke mindst kø - rigtig kø som man ser i DK og kørslen var også som i DK. Efter en halvtimes kørsel ankom vi så til den danske kirke og tilhørende præstegård som skulle være vores base og mødte resten af præstefamilien og så blev der ellers snakket og leget resten af aftenen!
I dag var det så tidligt op da vi havde bestilt billetter til at komme ind og se King Tutankamon på Artgallery of Ontario. Da vi jo er i en storby skulle vi jo selvfølgelig tage undergrundsbanen derned hvilket gik ret så smertefrit. Efter at jeg havde fået mit ønske opfyldt med at se king Tut, hvilket var helt fantastisk, så vi lidt mere af kunstgalleriet før turen gik rundt i bymidten. På et tidspunkt må vi jo nok indrømme at vi troede vi var kommet til Kina!!!

Chinatown i Toronto











Vi havde fået at vide at vi skulle tjekke et område ud som hed Kensington marked ud da det skulle være vældig charmerende og da vi kom derind  blev Gustav målløs! Vi må nok indrømme at vi nok aldrig har set noget ligesom det!



                        Et typisk hus/ butik i Kensington








Efter en dejlig frokost på en Tavern gik turen så ned i downtown hvor højhusene ligger på stribe dog er der en gang imellem en perle imellem dem enten et gammelt fredet hus, en kirke eller et kunstværk.
Gustav fik en af sine "drømme" opfyldt da vi gik ind tur ind i CBC huset - svarer til DR-bygningen i KBH.
og så var det også ved at være tid til at vende næsen hjemad igen! så på undergrunden igen og igen lykkedes det os at tage det rigtige tog! og så hjem for at tage en lur hvilket var tiltrængt efter alle de indtryk!
I morgen står den på bustur til Niagara Falls!

Lige lidt billeder fra Downtown Toronto















St. Andrews Church






                                              Pølsevogn i Toronto








1 kommentar: