Translate

lørdag den 10. april 2010

Casa Loma

Ja, altså vi skulle have været i Zoo ... men pastoren sad og fik et par sjusser med Toronto præstens mand og så kommer man ikke så tideligt op og i øvrigt var vækkeuret ikke sat til!

Derfor tog vi istedet ind og så Casa Loma, som ligger lige nord for centrum i Toronto på en bakke med udsigt ud over Toronto. Vi tog igen undergrundsbanen og kom så ud til snevejr og senere frem til dette syn:

















Vi troede at dette var det berømte slot, men nej dette var kun hestestalden og vogngaragen!
Slottet var dette:

















Der er iøvrigt en et par hundrede meter lang tunnel mellem de to steder.

Casa Loma betyder iøvrigt "huset på bakken".

Slottet er bygget i starten af 19-hundrede tallet af en af datidens store industrimagnater og storinvestor. Han nåede at bo der i 11 år med sin kone inden han forretningseventyr gik skævt og han måtte sælge invetaret og byen Toronto overtog slottet som afdrag på en ejendomsskattegæld. Efter nogle års omtumlet tilværelse lejede en Rotary-agtig organisation Kiwanis Club of Casa Loma stedet. Klubben drev og forsat driver stedet som en turist seværdighed og bruger overskuddet til godgørende formål.

Her kommer så nogle billeder inde fra slottet:
































































Derefter gik tog vi ned i byen og steg af på Torontos "Time Square".




















.... vejret er mildere i Toronto end i det vestlige Canada. Her er det magnolia træet ved præsteboligen i Toronto, der står i blomst. 







Sidst på eftermiddagen hentede Michael os på vej hjem fra sit arbejde og så kørte vi ned til hvor han bor sammen med Marie i en lejlighed på 33. etage nede ved havnefronten! Mere om det i næste blog.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar