Translate

tirsdag den 5. oktober 2010

Dagstur til Saskatchewan

Gustav og jeg havde bestemt os for at vi i år gerne ville se de bølgende gyldne kornmarker på prærien. Vi ville faktisk gerne være væk et par dage, men turen til DK og en syg kat kom på tværs af det! Så i stedet blev det en dagstur. Så lidt før solopgang en mandag morgen tog vi afsted! TransCanada Highway mod øst.
Jeg havde i lang tid gerne villet se verdens største påskeæg (Pysanka) i Vegreville og da vejen gik lige forbi var det jo vældig oplagt! Den var dog ikke hel så farverig som jeg havde forventet! Men flot var den da alligevel især i det tidlige morgen solskin!

Efter et kaffestop på Tim Hortons i Lloydminster - byen som er delt af grænsen Alberta - Saskatchewan gik turen over grænsen og ind i den første rigtige præriestat og JA prærier er flade!!! - og der var ingen tvivl om at vi var kommet ind i en stat som lever af kornavl og olie. Masser af kornelevatorer af forskellig alder og et utal af olietanke stod mellem hinanden på markerne og langs vejen.

Kornelevator af ældre dato!

Vi havde på forhånd bestemt at vi ville vende om, når vi nåede Saskatoon - den største by i Saskatchewan. Vi havde dog lidt tid til at se lidt af byen som var helt fantastisk! Ligesom Edmonton har Saskatoon også en River Valley - bare meget kønnere og nemmere at komme ned til! 

Vi var en tur inde på byens kunstmuseum, som desvære var imellem udstillinger! Men vi fandt ud af at det er der vi skal til, hvis vi vil købe dansk design fx Georg Jensen eller spinning rings! Utroligt at man så langt ude på landet kan finde sådan et udvalg af danske ting!
Vi ville jo gerne se nogen, der høstede og derfor bestemte os for at tage en anden vej hjem, - hvilket i Saskatchewan betyder at man skal ud at køre på grusvej!!!! Kun de store veje og dem i byerne er asfalterede! Men de 80 km på grusvej var det hele værd! Vi fik set en del høstmaskiner og vi var så heldige at  vi fik set "antiloper" også kaldet pronghorns! 
Pronghorn Antelope

Høsten er igang! 
Det skal lige siges at høsten kun lige er gået igang herovre og at den ikke ser ud til at blive alt for god!

Efter hurtig aftensmad i en meget lille by på en kinesisk restaurant gik turen så hjemad og kl. 22.00 rullede vi ind i garagen efter en tur på knap 1200 km. 
Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi tager turen over til Saskatchewan for der er meget mere at se!

1 kommentar: