Translate

lørdag den 25. februar 2012

Kære Alle


I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår!




Vi ser i år tilbage på både glædelige og sørgelige minder. Året startede ud meget glædeligt med et bryllup i februar. Gustavs grandkusine Ghita skulle giftes med sin Chris og vi var begge meget involveret i planlægning af festen, da Ghita gerne ville have nogle danske bryllupstraditioner.  Hvem vidste at det ville være så svært at bygge en æresport i februar i -20 grader frost. 
Gustav, Kirsten, Chris, Ghita, Jette og Alex
















I marts stod det så igen på bryllup da vores tidligere søndagsskolelærer skulle giftes. Det var et skønt bryllup, som var meget spændende da bruden havde danske aner og gommen indiske. Det var også første gang at vi oplevede at være til bryllup på et naturhistorisk museum, hvor man kunne se på udstillingerne hvis festen blev for kedelig!
April blev en måned med både sorg og glæde. I starten af måneden blev det klart at Artemis vores dejlige hankat var ret så syg. Han havde desvære fået kræft og vi måtte tage den svære beslutning at aflive ham. Vi savner ham stadig. Vi havde for lang tid siden besluttet os for ikke at få nye katte mens vi var i Canada, men kun 3 dage efter vi havde begravet Arte for enden af kirken, hentede vi Steve på dyreinternatet. Vi havde bestemt at vi ville have en middelaldrende, sort, langhåret hankat og vi kom hjem med en ung, korthåret, hvid hankat som elsker Gustav! Det er for os noget helt nyt at have en legesyg kat i huset som løber rundt istedet for at gå, men vi er blevet meget glad for ham og Steve har lært at han engang imellem skal komme op og putte sammen med mig i sengen!
Steve
Sidst i maj fik vi besøg af biskoppen af Lolland Falster, Steen Skovsgaard. Han og konen var herovre for at indvie den nye danske kirke i Calgary. De var hos os i nogle dage og fik set lidt af Edmonton og mødt både menighedsråd og menighed. D. 1. juni var det så endelig tid for mig at få brugt mine U2 billetter. Fantastisk koncert og det lykkedes os endda at få billet til biskoppens kone også!
Vores sommer var for engangs skyld ikke fuld af besøg fra Danmark så vi havde bestemt at vi ville tage nogle ture rundt i vores provins Alberta for at se noget mere af det område vi bor i. Men planer er jo til for at blive brudt og vores sommer kom til at gå med at have en meget syg kat! Goethe vores gamle hunkat fik en depression efter at Artemis døde og Steve kom ind i vores liv. Hun stoppede med at spise, hvilket hos katte udvikler sig til en alvorlig leversygdom! Hun fik i Juni indsat en "feeding tube" så vi kunne tvangsfodre hende med en sprøjte 4-8 gange om dagen. Så jeg var bundet til huset i knap 6 uger. Heldigvis kom hun godt i gennem det og er nu ligeså rund som hun var før! Gustav ville sige hun er Fed!

Gustav var på camping sammen med venner en weekend og vi nåede sammen en enkel campingtur ud til Elk Island Park, men ellers var vi i Edmonton hele sommeren. 
Vi fejrede jo i år en mærkedag! Gustav blev i september 40 og da han ikke ville holde fest, havde vi bestemt at tage en tur til Alaska. Mine forældre og min faster kom over for at fejre dagen sammen med os. Så i starten af september drog vi alle 5 afsted i en 30 fods autocamper. Vi havde en dejlig tur op af Alaska Highway og kom hele vejen op til Klondike og Dawson City før turen gik tilbage til Edmonton. Det lykkedes os at køre ca 6000 km. på 14 dage. Og ja Gustav havde en dejlig dag med gaver, hilsner, Cocio cacaomælk, kage og bøf m. løg! Tak til alle som havde sendt hilsner og gaver på den ene eller anden måde! Gustav fik penge nok til at kunne købe en haglbøsse.
I oktober drog Gustav hjem til Danmark på sin årlige efteruddannelse. Han havde en dejlig tur, hvor der også blev tid til at besøge venner og familie. Jeg nød imens at være alene hjemme og få Steve til også at kunne lide mig!
I oktober havde vi den store sorg at miste vores “canadiske bedstemor” Tove. Da vi kom herover tog hun i mod os med åbne arme og gjorde os til ekstra børnebørn og hun var en stor hjælp. Hun var altid villig til at passe kattene og inviterede os på hjemmelavet dansk mad når vi havde brug for det. Hun vil blive savnet meget af alle som kendte hende. Heldigvis var Gustav hjemme til at stå for begravelsen, hvilket han var meget taknemmelig for. 
I oktober startede jeg også mine danskhold op igen. Jeg havde igen i efteråret 2 hold et begynder og et advanceret og det ser ud til at jeg får 4 hold til januar! Jeg nyder udfordringen og mine elever er opsat på at lære at hvad de kan. 
November og december har som andre år været utrolig travle. Jeg synes vi i år har haft ekstra mange julefester og forberedelser. Men sådan er det jo altid op til jul! Heller ikke i år får vi besøg fra Danmark juleaften men vi bliver alligevel 8+1 hund juleaften, hvilket vi glæder os meget til. Vi kan kun være taknemmelige for at vi har fundet en ny familie og rigtig gode venner som vil holde jul med os! Det bliver igen i år en traditionel dansk jul med en canadisk tilføjelse -  Vi skal have både kalkun og flæskesteg. 
Tiden mellem jul og nytår kommer til at stå i Hockeyens tegn. Vi er så heldige at VM i juniorhockey skal spilles i Edmonton og Calgary. Danmark skal spille alle deres kampe her i byen. Vi har været så heldige at få billetter til to af kampene så vi kan heppe på de danske drenge!
Nytåret skal fejres med gode venner og da den falder på en lørdag-søndag bliver det nok en forholdsvis tidlig affære, selvom gudstjenesten næste dag er blevet flyttet til kl. 14,00.
Næste år ser ud til at blive det store besøgs år. Indtil videre har 4-5 hold fra Danmark meldt deres ankomst, men det er jo også det sidste hele år i vores kontrakt! (Vi håber at kunne forlænge den) Derudover rejser jeg en tur til Danmark i marts for at fejre min fars fødselsdag og i maj tager vi begge en tur til Argentina til konference med DSUK. 

Vi husker ikke altid at ringe og skrive så tit, men I er alle tit i vores tanker. Vi glæder os til at se mange af jer næste år enten herovre eller i Danmark.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul og et lykkebringede nytår herfra Edmonton.

Kirsten og Carl-Gustav


Ingen kommentarer:

Send en kommentar